fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

MS&WOOD: „Cilj nam je da radnici ne ostanu bez posla i bez plate“

Na inicijativu načelnika općine Fojnica i komandanta Štaba civilne zaštite Sabahudina Klisure, a u vezi sa novonastalnom situacijom širenja koronavirusa u našoj zemlji, te poduzetim mjerama za njegovo sprečavanje, danas je održan sastanak sa menadžmentom kompanije MS&WOOD.

Sastanku su, osim predstavnika Općine, načelnika Klisure i pomoćnika načelnika Alena Cvjetkovića, prisustvovali predstavnici MS&WOOD-a, Damir Muhić, Mirza Hurem i Ahmed Parlić.

Ranije je upućena Naredba Štaba civilne zaštite kojom se od menadžmenta ove firme zahtjeva da se pridržavaju epidemiološko-higijenskih mjera, te da redukuju radnu snagu koliko god je moguće.

S tim u vezi načelnik Klisura želio je, od odgovornih osoba, čuti šta je poduzeto po pitanju navedenog.

Kada je u pitanju radna snaga ona je znatno redukovana, te će se proizvodnja odvijati u jednoj smjeni, osim u pojedinim pogonima.

Dezinfekcija radnog prostora se čini nekoliko puta dnevno, obavezno nakon završene svake smjene, kao i dezinfekcija kuhinje i prostora za objedovanje, nakon svakog obroka.

Radnici će pojedinačno sjediti za stolovima, za vrijeme objedovanja, a na radnom mjestu im je osigurana propisana socijalna distanca.

Zaštitne maske i rukavice su radnici dužni nositi, te dezinfikovati ruke i obuću.

Također, svojim radnicima su dali jasne upute, da su obavezni prijaviti ukoliko u porodici imaju osobu koja se nalazi u izolaciji.

„Cilj nam je jasan, da radnici ne ostanu bez posla i bez plate u ovom teškom vremenu“ kazali su iz MS&WOOD-a.

Naglasili su da će nastojati održati proizvodnju a već su, putem Udruženja proizvođača namještaja tražili olakšice od strane nadležnih institucija, sve ciljem očuvanja radnih mjesta.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …