fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Fojnica: Izdata 4 prekršajna naloga osobama koje nisu poštovale zabranu kretanja

Na početku današnje sjednice Štaba civilne zaštite općine Fojnica komandant Štaba i načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura se zahvalio svim članovima Štaba na profesionalnom anganžmanu tokom zadnjim deset dana, od kada se u Fojnici radi na uvođenju mjera sprečavanja koronavirusa.

Također pohvalio je i građane koji su odgovorni i poštuju sve naložene mjere. „Mala smo sredina, ali zajedno radimo velike stvari, nadamo se da će ovo što prije i dobro završiti“ kazao je Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica i komandant Štaba.

Iz Doma zdravlja su obavijestili da su od jučer evidentirane još tri osobe u izolaciji, tako da je trenutno na području općine Fojnica ukupno 76 osoba u izolaciji.

Komandir Policijske stanice Fojnica Amir Softić je izvjestio prisutne o radu policije tokom posljednja 24 sata. Tri tima pripadnika PS rade na obilasku osoba u izolaciji, a kada je u pitanju naredba o zabranji kretanja od 18 navečer do 5 sati ujutro, sinoć su izdata četiri prekršajna naloga, dva u ulici Šetalište i dva u mjestu Pločari polje.

Tim koji je zadužen da osigura nesmetano snabdijevanje osnovnim namirnicama je izvjestio da su stupili u kontakt sa dobavljačima brašna te da će se u narednim vršiti distribucija brašna u Fojnicu. Mjesta panici nema, postoje dovoljne količine brašna, garantovali su im dobavljači.

Općinski štab civilne zaštite je uputio apel prodajnim objektima koliko jedna fizička osoba može količinski kupiti kada su u pitanju osnovne životne namirnice.

Također, vlasnicima trgovina je naređeno da u objektu mogu usluživati samo po jednu osobu, a građani koji čekaju u redu za kupovinu dužni su da se pridržavaju udaljenosti od najmanje 2 metra.

Na današnjoj sjednici Štaba upućena je i naredba kompaniji MS&WOOD Fojnica da poduzme sve higijensko-epidemiološke mjere te da izvrše reorganizaciju radne snage, a sve s ciljem sprečavanje širenja koronavirusa.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …