fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

BUDIMO ODGOVORNI: Fojničani, izbjegavajte okupljanja na javnim površinama!

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine proglasilo je vanredno stanje, odnosno stanje prirodne ili druge nesreće izazvane pandemijom koronavirusa.

Sa tim u vezi, poštujući naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, uvažavajući preporuke kriznih štabova Federalnog i Kantonalnog ministarstva zdravstva, kao i odluke Vlade FBiH, načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura upućuje apel građanima, s ciljem zaštite ličnog zdravlja kao i zdravlja drugih.

„Jedna od preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je socijalno distanciranje zbog opasnosti širenja virusa, a uslijed toplijih dana veliki broj građana odlučuje vrijeme provoditi na otvorenom.

Ovim putem apelujem na sve građane da ostanu kod kuće, da socijalne kontakte smanjite na najmanju moguću mjeru.

Ukoliko građani, uprkos savjetu da ostanu kod kuće, ipak se odluče za izlazak vani, molimo Vas da se pridržavate sljedećih uputa:

– Da od drugih korisnika budete udaljeni najmanje jedan metar;

– Da u slučaju kašljanja ili kihanja obavezno prekrijete usta i nos unutrašnjom stranom lakta ili maramicom koju nakon upotrebe odmah baciti u kantu za otpatke;

– Ukoliko osjete simptome povišene tjelesne temperature ili druge simptome poput kašlja, otežanog disanja, odete u svoje domove i jave se telefonom nadležnim zdravstvenim ustanovama.

Preporučujemo građanima da izbjegavaju sva nepotrebna kretanja, a posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima“, poručuje načelnik Klisura.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …