fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024
????????????????????????????????????

Nabavka nove medicinske opreme za fizikalnu terapiju u lječilištu „Reumal“

Jučer je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje protokola o realizaciji transfera Javnoj ustanovi za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište „Reumal“ Fojnica. U ime Općine Centar iz čijeg budžeta se izdvaja 20.000 KM protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime lječilišta „Reumal“ protokol potpisala v.d.  direktorica Ismira Kubat, koje će navedena sredstva iskoristiti za nabavku neophodne medicinske opreme za fizikalnu terapiju.

Kako je naveo načelnik Ajnadžić, Općina ova sredstva prvenstveno izdvaja s ciljem poboljšanja medicinske njege za ratne vojne invalide i demobilisane borce koji, između ostalih, koriste i usluge pomenutog banjskog lječilišta.

–Ova sredstva će naša nadležna općinska služba u roku od nekoliko dana prebaciti na račun „Reumala“ kako bi mogao završiti sa procedurom nabavke potrebne opreme, objasnio je Ajnadžić.

Prema odredbama potpisanog dokumenta obaveza uprave lječilišta „Reumal“ iz Fojnice jeste da nakon realizacije projekta dostavi finansijski izvještaj sa pratećom dokumentacijom Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar o namjenskom utrošku odobrenih sredstava, najkasnije do 31. decembra 2020. godine.

–Zahvaljujemo se na podršci Općine Centar i načelnika Ajnadžića koji već dugi niz godina finansijski podržavaju rad naše medicinske ustanove, posebno fizijatrije. Mi smo tokom prošle godine uložili preko 150.000 KM za nabavku nove opreme i ove godine planiramo izdvojiti isti iznos za tu namjenu. Ova sredstva koja je donirala Općina Centar će nam puno pomoći da nabavimo dodatnu medicinsku opremu, kako bi našim pacijentima i gostima obezbijedili što bolju uslugu.

Procedura nabavke opreme je već pokrenuta tako da očekujemo u roku od nekoliko mjeseci dobijemo novu opremu za našu fizijatriju, izjavio je Alija Mukača, izvršni direktor Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište „Reumal“ Fojnica.

Današnjem potpisivanju protokola je u ime Općine Centar također prisustvovala i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

(Vijesti.ba)

Pročitajte i ovo

Islamska zajednica otvara prvi tržni centar u BiH, pogledajte kako izgleda

Izgradnja je koštala šest i po miliona KM, prostire se na tri duluma zemljišta i …