fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Kiseljačanka Naida Junuzović dobitnica Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu

Večeras ćemo vam ukratko predstaviti našu mladu Kiseljačanku, Naidu Junuzović, koja je diplomirala na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu.

Naida je zbog svog zalaganja i uspjeha tokom školovanja dobitnica i Srebrene značke Univerziteta.

Pročitajte šta je kazala za naš portal…

“Zovem se Naida (Esad, Samira) Junuzović, rođena sam 24. 05. 2001. godine u Travniku. Živim u Kiseljaku. Završila sam osnovnu školu u “OŠ Kiseljak 1 Bilalovac”, a srednju farmaceutsku školu u Srednjoj strukovnoj školi Fojnica u Kiseljaku.

Voljela sam prirodne nauke, iz toga je proizašla želja da izučavam njihov značaj u službi ljudskog zdravlja. Bila sam učenica generacije i u osnovnoj i srednjoj školi.

Završila sam Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, studijski program laboratorijske tehnologije.

Zadovoljna sam sa odabirom fakulteta, kao što sam već rekla željela sam da se bavim pozivom pomoću kojeg ću moći pomagati ljudima, te im biti na usluzi koliko je u mojoj mogućnosti. A fakultet koji sam završila upravo je jedan od takvih. Bila sam uzoran i vrijedan student, polagala sam ispite na prvim rokovima, te sam sve završila u najkraćem mogućem roku.

Diplomirala sam 07.07.2023. godine u Sarajevu, te sam dobitnica Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu kao jedna od najboljih studenata univerziteta.

Drugim studentima koji planiraju da se bave sličnim pozivom željela bih da preporučim Fakultet zdravstvenih studija, sve studijske programe, a naročito ovaj studijski program. Imali smo priliku upoznati stručnjake iz raznih oblasti koji su nam prenijeli svoje znanje. Želim da poručim studentima da se trude i nikad ne odustaju, trud se uvijek na kraju isplati.

Trenutno sam studentica drugog ciklusa odnosno master studija na istom fakultetu.

Položila sam stručni ispit i stekla zvanje diplomiranog inžinjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike.

Naravno da imam planove za budućnost, željela bih se dalje edukovati, te stručno osposobljavati u svojoj struci.

Želim da se zahvalim prvenstveno mojim roditeljima i bratu, kao i cijeloj porodici i prijateljima koji su bili uz mene tokom školovanja i pružali mi bezuvjetnu podršku” – zaključuje Naida.

Naidi i njenoj porodici čestitamo, a Naidi želimo još mnogo uspjeha na privatnom i profesionalnom planu.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …