fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Fojnička mlada umjetnica Amila Huseinbašić sa svojim radovima plijeni pažnju i van BiH

Mlada Amila Huseinbašić je primjer predane i angažovane djevojke koja, pored školskih obaveza, se posvećuje i drugim vannastavnim aktivnostima i hobijima.

Rođena je 16. januara 1999. godine, osnovnu i srednju medicinsku školu završava u Fojnici. Od 2017. godine je student na Fakultetu zdravstvenih studija u Travniku.

Prije dvije godine smo sa Amilom razgovarali i tada nam je kazala da je od djetinjstva voljela crtanje, ali nikada nije pomišljala da će njen hobi preći u mnogo ozbiljniju aktivnost.

„U početku sam crtala iz dokonosti (suhom olovkom, sjenčenjem…), nakon čega se pojavila želja za usavršavanjem i korištenjem drugih tehnika.“

U posljednjih godinu dana, Amila se uz svoje obaveze u školi, ozbiljno posvetila slikanju na platnu uljanim bojama te slikanju grafitom.

„Svoje sam slike izlagala u okviru prodajnih izložbi udruženja u Travniku, hvala Bogu, sve moje slike su prodane u rekordnom roku i to mi je dalo ličnu potvrdu da se ljudima sviđa ono što slikam i dodatno ohrabrenje i želju da i dalje uveseljavam sebe, svoju porodicu i ljude u čijim se kućama moje slike nalaze.“

Amila ima veliku podršku od svoje porodice u svome radu i mnogo im je zahvalna što, ni u jednom trenutku, njenu strast prema slikanju nisu doveli u pitanje.

Interesantno je da ova mlađahna umjetnica je svestrana u slikanju, voli raditi i portrete ljudi i motive iz prirode iako ponajviše voli slikati stare građevine.

Amila u posljednje vrijeme sve više izlaže svoje slike te postaje prepoznatljuva i van Bosne i Hercegovine.

Prošle sedmice, Amila nam je poklonila levhu kao znak zahvalnosti što smo prepoznali njen rad i želju za napredovanjem i kvalitetnim iskorištavanjem svog talenta.

Hvala našoj Amili, a mi joj želimo još više uspjeha u budućnosti u svim životnim sferama.

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …