fbpx
Ponedjeljak , Decembar 9 2019

Pločari Polje: Velik broj Fojničanki prisustvovao mevludu za žene

Odjel za brak i porodicu MIZ Fojnica povodom mjeseca rebiu-l-evvela u džematu Pločari Polje organizirao je mevlud za žene u subotu 16. novembra.

Učešće su uzele članice hora “Ruh”, prisutnima je prigodno predavanje održala muallima Habiba Hadžimejlić koja je govorila o poukama kroz primjere iz Poslanikovog a.s. života, blagodatima, odnosu prema roditeljima, važnosti upućivanja lijepih riječi…

Na kraju se obratila i koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Fojnica Lejla Meša koja je prisutne hanume upoznala sa radom Odjela i aktivnostima u okviru mjeseca rebiul-evvela.

Posebno je pohvalila jedinstvo džematlijki Pločari Polje koje su pokazale prilikom odziva, ali i pripremajući zakusku za druženje koje je uslijedilo nakon proučenog mevluda.

Nadamo se da je ovaj događaj samo početak lijepe prakse koja će se zadržati u ovom velikom džematu i da će se, kako je poručeno, predavanja i hairli druženja kontinuirano nastaviti održavati.

Pročitajte i ovo

Pomozimo našem mladom Fojničaninu Farisu Kršiću da odbaci bol i štake

Naš učenik prvog razreda gimnazije informacionih tehnologija Faris Kršić, od ranog djetinjstva ima značajne zdravstvene probleme. …