fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Načelnik Klisura obradovao poklonima romsku djecu

Već tradicionalno svake godine se u Fojnici obilježava „Nedjelja djeteta“, s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite koji brinu o djeci.

S tim u vezi, načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura je, zajedno sa radnicama iz Službe za socijalnu zaštitu, nastojao da obraduje najranjivije kategorije društva.

U prvom redu upriličena je posjeta djeci Roma koji žive na području općine Fojnica i uručeni su im prigodni prehrambeni paketi.

Također, posjeta je upriličena i djeci iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje Fojnica koji su goste dočekali u dobro raspoloženju, te su im svojim recitacijama i plesom uljepšali ovaj dan. Za uzvrat su dobili slatkiše, voće i igračke.

„Želja nam je da obradujemo djecu, ali i zahvalimo svima koji s puno ljubavi i truda svakodnevno rade s najmlađima iz naše zajednice. Djeca su naša budućnost, u koju trebamo ulagati vrijeme, ljubav i pažnju“, naglasio je prilikom posjete načelnik Klisura.

Osim današnjih aktivnosti, planirane su i posjete socijalnim ustanovama kako bi skromni poklonima obradovali i korisnike sa područja općine Fojnica koji borave u Zavodima Drin i Bakovići.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …