fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

FOTO: Organizovana “matematičko-informatička” zabava za mlade Fojničane na Vladića Vrhu

Danas, 25.10.2019. g. na Vladića Vrhu organizovana je “matematičko-informatička” zabava u sklopu projekta „Brain Lab“ koji se realizuje u Fojnici.

Članovi koji u sklopu ovog projekta pohađaju kurseve programiranja u programskim jezicima C++ i Qbasic, zajedno sa svojim kolegama koji pohađaju dodatnu nastavu iz matematike takmičili su se u kombinovanim parovima.

Prvo mjesto na izazovu osvojili su Beganović Lamija i Ahmetak Rejhan, drugo mjesto sa nešto manjim brojem osvojenih bodova osvojili su Akšamović Nadira i Bubalo Imran, dok je treće mjesto pripalo Bajrić Amili i Tutnjević Saidu.

Pobjednici izazova dobili su simbolične nagrade i certifikate Udruženja Atik za postignuti uspjeh, a ostatak vremena svi polaznici našeg projekta zajedno sa predavačima družili su se uz različite rekreativne aktivnosti.

Osim naših članova u posjeti je bilo i nekoliko učenika koji su došli kao podrška takmičarima, te roditelja sa djecom, koji su svojim prisustvom uz prelijep sunčani dan doprinijeli atmosferi ove zabave.

Kako je to izgledalo na Vladića Vrhu možete pogledati na fotografijama sa zabave…

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …