fbpx
Četvrtak , 18 Jula 2024

Posjeta ministra za boračka pitanja Lječilištu Reumal Fojnica

Prilikom nedavne posjete Ministarstvu za boračko – invalidsku zaštitu Kantona Sarajevo, predstavnici Lječilišta Reumal uputili su zvaničan poziv ministru Ismiru Juski da sa svojim saradnicima posjeti Lječilište, kako bi se na licu mjesta uvjerio o smještajnim uslovima i medicinskom tretmanu pacijenata, posebno onih koji posredstvom ovog Ministarstva borave na rehabilitaciji u Fojnici.

Tada izrečeno obećanje da će to učiniti početkom naredne sedmice, ministar Jusko je održao, pošto je jučer sa svojim pomoćnikom Osmanom Smajlovićem stigao u radnu posjetu Lječilištu.

S obzirom da je Lječilište Reumal protekle godine, zbog akumuliranih neplaćenih poreskih obaveza, bilo spriječeno da učestvuje na javnom pozivu ovog ministarstva za banjsko liječenje, direktorica Lječilišta Ismira Kubat i izvršni direktor Alija Mukača, te načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura, iskoristili su priliku da goste upoznaju o svim problemima i pozitivnim pomacima koji su učinjeni od juna 2018. godine u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ove godine Lječilište Reumal uspjelo je da stabilizirala svoje poslovanje, znatno uveća svoje prihode, smanji troškove i stvori realne mogućnosti da redovno servisira zatečene obaveze.

Važno je svakako napomenuti da je na poboljšanje ukupnog stanja u Lječilištu utjecalo i ponovno oživljavanje veza sa Ministarstvom za boračko – invalidsku zaštitu Kantona Sarajevo, koje je u cijelom poratnom razdoblju, izuzev 2018. godine, bilo redovan korisnik usluga Lječilišta. Ministar Jusko je po obilasku smještajnih i terapeutskih prostora Reumala izrazio neskriveno zadovoljstvo viđenim, čestitavši pritom predstavnicima Lječilišta na uloženom trudu u opstanak, ove za državu, vrijedne zdravstvene ustanove.

Pročitajte i ovo

Od zaraze morbila jučer preminuo 17-godišnjak u Sarajevu, doktori pozivaju roditelje da vakcinišu djecu

U Novom danu na N1 smo govorili o trenutnim epidemijama u Kantonu Sarajevo, sa posebnim …