fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Porezna uprava vršila inspekcijski nadzor i u Fojnici: Otkriveno 13 neprijavljenih radnika

Na području Srednjobosanskog kantona inspektori Porezne uprave FBiH- Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik su 23.05.2022. godine izvršili 31 inspekcijski nadzor kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Travnika, Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Busovače, Bugojna, Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Donjeg Vakufa, s ciljem provjere zakonitosti poslovanja. U izvršenim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 13 neprijavljenih radnika, 14 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su dva objekta, doneseno je 13 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdato je 26 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 58.450,00 KM.

Pored kontrola zakonitosti poslovanja kod 14 poreznih obveznika izvršena je i pljenidba zatečenog gotovog novca s ciljem namirenja dospjelih poreznih obaveza.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …