fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Počeo 7. Kongres SDA: Prisutan veliki broj Fojničana

Tačno 1.209 delegata, iako proces akreditiranja još uvijek traje, stiglo je u Olimpijsku dvoranu Zetra, u kojoj je počeo 7. Kongres Stranke demokratske akcije, prema broju delegata najveći kongres u historiji te stranke. Kongres je otvorio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kongresu prisustvuju i brojni gosti, poput ambasadora Turske, Rusije, Kine, Hrvatske, Egipta, Mađarske, Palestine te predstavnici ambasada Crne Gore, Irana, Japana, Slovačke i Kraljevine Norveške.

– Danas su se odazvali i prijatelji iz drugih političkih stranaka – kazao je Izetbegović, nabrojavši goste iz bh. stranaka, ali i onih iz regiona.

Predstavnici SDA u zakonodavnoj vlasti na svim nivoima, izabrani delegati te 30 delegata iz mreže SDA u dijaspori danas će birati predsjednika, potpredsjednike, članove Glavnog odbora te Nadzornog i Etičkog odbora stranke, a izjasnit će se i o prijedlogu izmjena Statuta SDA te o Programskoj deklaraciji stranke i devet rezolucija.

Nakon usvajanja dnevnog reda i Poslovnika o radu 7. Kongresa, te izbora radnih tijela, prisutnima će se obratiti gosti, a zatim i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Na Kongresu prisustvuje i veliki broj Fojničana, članova OO SDA Fojnica, vijećnika u OV Fojnica predvođenih fojničkim ministrom Salkanom Merdžanićem i fojničkim načelnikom Sabahudinom Klisurom.

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …