fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Sjajne vijesti iz Istanbula: Mali Kiseljačanin Mak Hasić pobijedio rak

Makovi snimci MRI i PET scan su pokazali da nema aktivnih ćelija raka. Nas lav je pobijedio. Dobio je ovu bitku, a ako Bog da danas je kraj i rata, objavila je tu sjajnu vijest Lejla Huseinović, majka sedmogodišnjeg Maka Hasića koji od aprila boravi u Istanbulu gdje se liječio od rijetkog i agresivnog oblika ne – Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom.

“Ostaju nam kontrole svaka tri mjeseca iduće dvije godine. Ostajemo u Istanbulu i idući mjesec kako bi se uradile još neke analize krvi, da se procjeni kada se Mak može vratiti normalnom životu, školi i druženju s prijateljima. Statistike su na našoj su strani u slučaju povratka bolesti. U to ćemo da vjerujemo sada. Nadamo se i molimo Boga da se nikada ne vrati i da ovo ostane samo jedno ružno sjećanje iza nas. Hvala vam svima. Volimo vas i šaljemo poljupce iz toplog Istanbula”, objavila je Lejla na Facebooku.

Za malog Maka posljednjih mjesec dana prikupljao se novac kako bi se mogao nastaviti boriti protiv bolesti koja je ovom dječaku zahvatila više vitalnih organa uključujući bubrege, jetru, debelo crijevo, te koštana srž koja je prema procjenama bila zahvaćena oko 16 posto.

Limfom je u trenutku kada je Mak otišao u Tursku ušao u četvrti stadij, od moguća četiri, međutim, nada za oporavak ovog dječaka je i dalje bila velika.

Na sreću, Mak je pobijedio!

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …