fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Kiseljak: Nikad nisu imali maturu, nakon 27 godina žele na ekskurziju

Generacija srednjoškolaca koji su školske 1991/1992. godine završili četvrti razred Ekonomske škole ”Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku, zbog početka rata, nikad nije imala maturu i matursku zabavu. Prvi put su se uspjeli djelimično okupiti prije sedam godina, 20 godina nakon završetka školovanja.

Okupljanje je inicirala Elma Jamak- Radić, a o svemu ovome je nešto više izjavila Ana Popović iz Kiseljaka, gdje je druženje i održano.

Ana navodi kako su se sada dogovorili da će se viđati i okupljati svake godine u ovo doba. Kaže kako su se prijatelji i prijateljice iz školskih klupa razišli po Evropi nakon školovanja ali ih ima i u BiH. Sa nekima poslije školovanja nisu uspjeli ostvariti kontakt. Među okupljenima je najviše bilo ekonomista, ali i privatnih poduzetnika, bankara, novinara… Jedna od njih je poginula u ratu navodi Popović, te kaže da je se svaki put s tugom sjete.

Njihov razrednik je bio Bruno Haber i on više nije među živima, navodi Ana. Zatim ističe kako planiraju napraviti zajedničku ekskurziju a destinacija je najmanje bitna. Kaže, da je najvažnije da se okupe i druže.

Već 27 godina je prošlo od mature koju nismo imali. Rat nam je oduzeo maturu i prekinuo mladost i planove o studiranju, ali smo se opet svi lijepo snašli, nastavili školovanje i većina nas je međusobno vezana zbog svega što se izdešavalo”- na kraju je izjavila Popović.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …