fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
IMG 4148 866x463

Oštar demantij iz Reumala: Kupanje u burkinijima na bazenima NIJE zabranjeno

Nakon današnjeg pisanja magazina “STAV” o zabrani kupanja u burkiniju na bazenima hotela “Reumal” te uspoređivanjem fojničkog “Reumala” sa aparthejdskim sistemom, odlučili smo odgovore potražiti kod rukovodećih ljudi ovog hotela.

direktor Alija Mukača

Na naš poziv javio se direktor “Reumala” Alija Mukača koji je sa gnušanjem odbacio optužbe iznesene u pomenutom magazinu.

“Svi gosti fojničkog Reumala su dobrodošli i naše gostoprimstvo je svojevrsni “trademark” Reumala na koji smo svi ponosni” – na početku nam kaže direktor Mukača.

“U slučaju gospođe iz Visokog koja se žalila na zabranu kupanja, mislim da se radi o velikom nesporazumu. Naime, ne samo da NIJE zabranjeno kupanje u burkiniju na vanjskom bazenu, nego smo za naše gošće koje se pokrivaju po islamskim uzusima ostavili mogućnost i korištenja posebnih termina u unutrašnjim bazenima samo za žene čime spadamo u rijetke hotele koji vode brigu i o pokrivenim ženama” – obrazlaže direktor Mukača.

Aquareumal septembar 2014 998x463

“Nažalost, autor teksta u magazinu “STAV” nije nas ni kontaktirao kako bi čuo drugu stranu priče, ako uopšte postoji druga strana nego se tekst sveo na rekla-kazala informacije što uopšte nije meritorno za kvalitetan i profesionalan novinski članak. Ponavljam nažalost jer članak u pomenutom magazinu više liči na naručeni pamflet kako bi se diskreditovao hotel “Reumal” te ćemo, najvjerovatnije, posegnuti i za tužbom protiv autora članka i magazina zbog klevete  – dodaje Mukača.

Na kraju, za naš portal, direktor Alija Mukača, je ponovio da kupanje u burkiniju NIJE zabranjeno te da ovakve iskonstruisane priče neće naštetiti Reumalovom ugledu koji se brižno gradi decenijama.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …