fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024

Ovo govorim bolan tebi da ne dobiješ karcinom, a ne onom koji ga već ima: Dr. Solaković zna kako se boriti protiv raka

Koliko je karcinom opasan pa i dalje bez obzira na uznapredovalu medicinu hara širom svijeta, te kako mu se suprostaviti, u jednoj od emisija Hayat TV-a govorio je prof.dr. Emir Solaković, kardiovaskularni hirurg.

Jedna od najstrašnijih riječi koju izgovorimo čujemo je rak. Svi stanemo tada!, priča dr. Solaković, i daje zanimljiv odgovor:

-Kad kažete da je neko dobio rak, odmah nastaju depresivne situacije, milion pitanja, ne znam šta ću, kako ću… Ubica broj dva poslije infarkta je rak. Mi dok ovo pričamo u našem organizmu kolaju ćelije raka. Mi imamo rak! Ali naš imuni sistem to uništava. Stalno je borba između toga. Kada rak napadne jedan organ, ulazi u ćelije, promijenit će ih, promjeni oblik, funkciju, širi se, uništava okolno zdravo tkivo, od krvnih sudova uzima sve… Jednostavno sve ruši. Vidite koliko je taj karcinom hinjav. On prekida veze u organizmu da naš imuni sistem ne može da se bori. Koliko je on zloćo, koliko je suptilan, pokazuje i to da on prekine vezu u jednoj ćeliji koja hrabni naš organizam, ni njemu ne da komunikaciju. Amerika kao sila u svemu vodeća, je rekla: „Mi kao sila najveća sila u svijetu objavljujemo rat karcinomu!“. Prošle su godine, ali rak i dalje hara u cijelom svijetu. Šta je to što hrani karcinom? Hranite ga vi koji samo jedete meso. On to voli. Karcinom to voli. Karcinom ne voli zdravu ishranu jer se jača imuni sistem. Ja znam lijek za karcinom! Lijek protiv karcinoma je tvoj imuni sistem. To su odbrambene snage, a njega ćeš pojačati zdravim načinom ishrane odnosno voćem, povrćem, ribom… Ovo ne govorim za one ljude koji već imaju karcinom, već tebi bolan koji nemaš da ga ne dobiješ. Samo zdravim načinom ishrane to ćeš spriječiti – govori nam prof.dr. Solaković.

(A.S.)

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …