fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Marš mira 2019: Fojničani organizovano krenuli put Nezuka


Prije 30-tak minuta, tačno u 4 sata ujutro, organizovana grupa Fojničana je krenula put Nezuka odakle će sutra krenuti Maršem mira, pješice, ka Srebrenici.

I ove godine, kao i prethodnih, Marš mira je organizovan od strane rukovodećih ljudi Opštine Fojnica te je na ovaj iscrpljujući i časni put krenuo i fojnički načelnik Sabahudin Klisura.

Osim načelnika Klisure, na put je krenuo i logistički tim na čelu sa medicinskim tehničarem Almirom Zukom, Mufidom Huremom, Enom Bulutom, Mirsadom Klisurom, Emirom Ibreljićem, Almirom Zulumom, Nihadom Mehtićem i drugim…

Ove godine, kao i prethodne, će se Fojničanima pridružiti i  grupa od devet osoba iz Kiseljaka.

Osim muškaraca, na ovaj put su krenule i tri ženske osobe i to Alma Jemendžić, Mersiha Bašić i Nina Džino.

Alma je Fojničanka koja živi u Reutlingenu u Njemačkoj i namjenski je planirala godišnji odmor u danima jula kako bi sa svojim Fojničanima krenula na Marš mira.

Divno je vidjeti da Fojničani ne zaboravljaju golgotu kroz koju su Srebreničani prošli te da svojim pohodom na Maršu mira poručuju da Fojnica Srebrenicu nikada zaboraviti neće.

Svim našim Fojničanima i Kiseljačanima želimo sretan put i da nam se vrate živi i zdravi.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …