fbpx
Ponedjeljak , 26 Februara 2024

OŠ “KISELJAK 1” BILALOVAC ISPRATILA PRVU GENERACIJU DEVETOGODIŠNJEG OSNOVNOG OBRAZOVANJA

Danas u sali Centralne škole razrednici: Mersiha Hajdarević, Omer Džafić, Fatima Pašić, Saudin Dahija i Aiša Behlil obavili su posljednju prozivku učenika prve generacije devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja.

U ime razrednika prisutnim se obratio Saudin Dahija.

Direktor škole, Nermin Merhemić, je zaželio uspjeh u daljem školovanju i životu, istakao da su zaista bili posebna generacija i zamolio ih da ostanu u svom gradu i u svojoj državi da grade bolju i sretniju budućnost.

Prisutnim učenicima se obratio i načelnik opštine Mladen Mišurić-Ramljak koji je učenicima s Posebnom diplomom uručio novčane nagrade i zaželio im uspjeh u životu.

„Ponos generacije su svi naši učenici, a posebno u devet godina  su se istakli i zaslužili Posebnu diplomu sljedeći učenici: Bakir Karasalihović, Zerina Kadić, Faris Zrno, Adna Behlil, Ajla Behlil, Semra Karahmet, Amra Litrić, Muamer Mujić, Berina Palalija i Amela Topalović“ – kazao je direktor Merhemić te dodao:

„Hvala njihovim učiteteljicama,  nastavnicima, razrednicima i roditeljima na uspjehu da ih izvedemo u male ljude velikog srca“.

Pročitajte i ovo

Izlila se rijeka Željeznica u mjestu Gotuša, saobraćaj se odvija usporeno

Stanovnici Dusine, Gojevića i okolnih mjesta se suočavaju s izazovima nakon što je rijeka Željeznica …