fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Imam iz Buka kod Visokog zajedno sa svojim džematlijama posjetio porodicu Mašin iz Fojnice

Pisali smo više puta o tragično stradalom Elvinu Mašinu i porodici koja je ostala iza njega.

Pisali smo o njegovoj tada trudnoj ženi koja se u međuvremenu porodila i dobila sina, o njegove tri kćerke te o njegovoj bolesnoj majci.

Također, pisali smo i o brojnim pozivima i željama da se ovoj porodici pomogne u ovim teškim trenucima kada su ostali bez hranitelja porodice.

Imam džemata Buci kod Visokog, Ermin ef. Ahmić, zajedno sa svojim vrijednim džematlijama je pokrenuo projekat pomaganja onima koji su u potrebi širom cijele Bosne i Hercegovine. Za vrijeme mjeseca ramazana posjetili su i povratničke porodice u Drinjači kod Zvornika, a nakon što su čuli za tešku životnu priču porodice Mašin iz Smajlovića, posjetili su i njih i uručili im vrijednu donaciju u hrani, higijenskim potrepštinama te u novcu.

Iako nisu imali želju da svoj projekat medijski promovišu, odlučili smo da objavimo ovo njihovo dobro djelo iz dva razloga.

Prvi razlog je želja da i drugi ne zaborave porodicu Mašin i životne potrebe ove porodice koja je ostala bez svoga hranitelja, a drugi je razlog želja da se primijeti konstantni rad naših bosanskih imama na olakšanju svakodnevnice ljudima koji se nalaze u teškim halovima.

Od efendije Ahmića smo dobili izjavu u kojoj se samo želio zahvaliti Allahu, dž.š., na mogućnosti da sa svojim džematlijama pomogne onima koji su u potrebi te molbu Uzvišenom Allahu da ovoj porodici da olakšanje i nagradu na ovom i Onom svijetu.

Efendija Ahmić (drugi s lijeva) zajedno sa dijelom svojih džematlija koji su dio ovog projekta

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …