fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

FOTO: Fojnički mališani uživali na dječijem festivalu “Futurea”

Putujući dječiji festival “Futurea” i ove godine je doputovao u Fojnicu, a mališani su na platou Zavoda „DRIN“ mogli uživati uz pozorište, ples i kreativne igre.

“Futurea” je putujući dječiji festival koji svake godine obilazi različite gradove BiH, te najmlađima donositi različite svjetove mašte, igara, edukacije i zabave.

Festival će se ove godine održati u četiri grada i to u Fojnici, Čapljini, Travniku i Jajcu.

Festival je otvorila mlada Fojničanka Alma Omerbegović koja će biti voditeljica Festivala i u drugim gradovima.

U razgovoru sa PR-om „DRIN“ – a, Fahrom Džafić, saznali smo da je ovo četvrta godina održavanja ovoga Festivala u Fojnici, a u organizaciji fondacije ¨Out of Area¨ iz Holandije.

„Saradnja sa ovom Fondacijom traje osam godina gdje volonteri ove Fondacije svako dva-tri mjeseca posjećuju naš Zavod. Brojne su i donacije upućene iz ove Fondacije te za saradnju sa njima možemo govoriti samo u superlativima.  Također, ova Fondacija nam je ustupila i svoju vilu na Jablaničkom jezeru u ljetnim mjesecima gdje naši korisnici borave u grupama.“ – kazala je Džafić.

Na Festivalu smo sreli i fojničkog načelnika Sabahudina Klisuru koji nije krio oduševljenje ovim Festivalom te nam je otkrio da je postignut načelni dogovor da se sljedeće godine ovaj Festival organizuje i u samome gradu kako bi bio još posjećeniji i dostupniji.

Treba kazati da su djeca uživala u raznoraznim igraonicama, plesu, sviranju, a ponajviše u oslikavanju svojih tijela i lica u likove omiljenih junaka iz crtića i filmova.

Na kraju, da bi sve prošlo u sjajnoj atmosferi, na Festivalu su bili prisutni i pripadnici fojničkih vatrogasaca, sanitetska služba iz Doma zdravlja te pripadnici fojničke policije.

P.S. Objavljujemo samo djelić fotografija sa zabave, a poslije će biti objavljena i velika fotogalerija sa današnjeg Festivala.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …