fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Lijepa noć u Kiseljaku: Mevlud za žene na Gromiljaku

Kiseljak je opet sinoć poslije akšam- namaza, 18.4.2019., odisao posebnim mubarekom zahvaljujući aktivnim i vrijednim ljudima. Uvažene i cijenjene gošće iz Sarajeva u istom sastavu kao i prethodni put uljepšale su i nadahnule džematlijke i gošće iz drugih džemata svojim predivnim glasovima i mevludskim programom. Naime, u organizaciji Aktiva žena Gromiljak u saradnji sa mjesnim imamom Hamza-ef. i njegovom čestitom hanumom Sanelom Berbić, predstavnicom ovog džemata, su dočekali i ispratili ovu noć.

Ovim putem najiskrenije im se zahvaljujem na hizmetu zajednici i društvu i molim Allaha, dž.š., da ih nagradi najljepšim nagradama oba svijeta. Doista, iskazujem žaljenje za svaku ženu koja je bila u prilici, a nije osjetila slast i ljepotu iste. Poslije mevludskog programa sve gošće su nastavile druženje uz kahvu, gdje su se međusobno upoznavale i razvijale sestrinsku ljubav i saradnju.

Pored obraćanja Hamza-ef. Berbić na samom početku koji je istakao vrijednost i značaj ovog događaja i sličnih aktivnosti koje provode žene pri Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam našeg Medžlisa na čelu sa koordinatoricom Nerimanom Čeho, prisutne je poselamila ista i čestitala na zavidnoj organizaciji te najavila sljedeći događaj pod nazivom “U susret Ramazanu” gdje su ciljana kategorija djeca koja treba da osjete slast dolaska najdražeg gosta, neka zna cijeli grad da dolazi Ramazan i pozvala sve majke da se uključe te dovedu svoju djecu 3.5.2019. u 10:30h ispred čaršijske džamije.

Na kraju, uzmimo svi pouku sa ovog druženja prisjećajući se riječi M. Selimovića na koje nas podsjeti muallima Enisa Meštrovac u svom obraćanju: “Nemoj svoj duševni mir narušavati tako što ćeš razmišljati o nedostacima drugih. Ako te neko povrijedi pređi preko toga. I BUDI KAO RUŽA KOJA DAJE MIRIS SVIMA, A NE SAMO DOBRIMA, ILI DRVO KOJE DAJE HLAD I ONOME KOJI ŽELI DA GA SASIJEČE.”

Nerimana Čeho, koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …