fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Fojnička mlada umjetnica Amila Huseinbašić organizuje prodajnu izložbu svojih radova

Mlada Amila Huseinbašić je primjer predane i angažovane djevojke koja, pored školskih obaveza, se posvećuje i drugim vannastavnim aktivnostima i hobijima.

Već smo pisali o mladoj Amili, ali nije zgoreg i da ponovimo…

 Rođena je 16. januara 1999. godine, osnovnu i srednju medicinsku školu završava u Fojnici. Od ove školske godine je student na Fakultetu zdravstvenih studija u Travniku.

 Kako za naš portal govori, Amila je od djetinjstva voljela crtanje, ali nikada nije pomišljala da će njen hobi preći u mnogo ozbiljniju aktivnost.

 „U početku sam crtala iz dokonosti (suhom olovkom, sjenčenjem…), nakon čega se pojavila želja za usavršavanjem i korištenjem drugih tehnika.“

 U posljednjih godinu dana, Amila se uz svoje obaveze u školi, ozbiljno posvetila slikanju na platnu uljanim bojama.

„Svoje sam slike izlagala u okviru prodajnih izložbi udruženja u Travniku, hvala Bogu, sve moje slike su prodane u rekordnom roku i to mi je dalo ličnu potvrdu da se ljudima sviđa ono što slikam i dodatno ohrabrenje i želju da i dalje uveseljavam sebe, svoju porodicu i ljude u čijim se kućama moje slike nalaze.“

 Amila ima veliku podršku od svoje porodice u svome radu i mnogo im je zahvalna što, ni u jednom trenutku, njenu strast prema slikanju nisu doveli u pitanje.

Interesantno je da ova mlađahna umjetnica je svestrana u slikanju, voli raditi i portrete ljudi i motive iz prirode iako ponajviše voli slikati stare građevine.

Amila, ovaj put, organizuje i prodaju svojih slika te i vi možete postati vlasnici djela ove na še mlade fojničke umjetnice.

Slike su dimenzija 45X60, a cijene variraju od 150KM do 250KM.

U nastavku pogledajte fotografije njenih radova…

Pročitajte i ovo

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme koja ima tumor rektuma

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić koja ima zloćudni tumor rektuma. Za …