fbpx
Petak , 29 Marta 2024

FOTO: Svečani ručak u hotelu Reumal povodom Lejletu-l-Miradža

U hotelu Reumal je u poslijepodnevnim satima održan svečani ručak u organizaciji džemata Gornja Mahala, a sve povodom obilježavanja jubilarne 30.-te godišnjice obilježavanja Lejletu-l-Miradža u ovome džematu.

Svečanom ručku su prisustvovali brojni učesnici ove vjerske manifestacije koji su nastupali u proteklih 30 godina.

Prisutne je poselamio imam Muharrem efendijine džamije Abdulah ef. Šemić koji je u kratkim crtama predstavio program obilježavanja ove godišnjice.

Tako je održan turnir za djecu u fudbalu, organizovan je konkurs za najbolji literarni rad na temu „Prijatelju, čuvaj mi Mahalu“…
Komisija je izabrala tri najbolja rada te su troje prvoplasiranih dobili novčane i druge nagrade.

Nagrade je uručio hadži Šerif Oruč, predsjednik džemata.
Treće mjesto je osvojio Bureković Muhamed, drugo mjesto je osvojio Mehić Muhamed, a prvoplasirana je bila Zečević Šejla.

Pobjednica Konkursa, Šejla Zečević, je učenica 9. razreda OŠ „Muhsin Rizvić“ i prisutnima je pročitala svoj pobjednički rad.

Tokom čitanja njenog emotivnog rada, brojni prisutni su pustili i suzu te ćemo na našem portalu uskoro objaviti ovaj rad na temu „Prijatelju, čuvaj mi Mahalu“.

U Sali hotela Reumal su bili prisutni muftija Enes ef. Ljevaković, načelnik Sabahudin Klisura, direktor Reumala Alija Mukača, direktor Zavoda Drin Adis Ramić, komandir PU Kiseljak Nijaz Klisura i brojni drugi.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …