fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024
sdr

MS&WOOD posjetili učenici i profesori iz Sarajeva i švedskog grada Trönos

Fojnica, 21. mart 2019. –  Učenici, profesori i direktori Gimnazije iz švedskog grada Trönos i sarajevske Srednje škole za okoliš i drvni dizajn obišli su danas pogone bosanskohercegovačkog proizvođača namještaja MS&WOOD u Fojnici. Posjeta pogonima fabrike MS&WOOD uprilična je u okviru međunarodne razmjene učenika Bosne i Hercegovne i Švedske pri čemu su zaštita okoliša, organizacija procesa rada i edukacije, te uspješnost u poslovanju bili kriteriji za uvrštavanje u ovaj edukacijski program.   

Gosti su nakon obilaska fabrike istakli kako su pozitivno iznenađeni onim što su vidjeli, te da je stepen organizacije radnih procesa upravo onakav kakav je u Švedskoj. Posebnu pažnju učenika i profesora privukle su višestruko nagrađivane kolekcije namještaja Primum i Elle, kao i projekti pošumljavanja kao modela održivog okolišnog i poslovnog rasta, te MS&WOOD COLLEGE – koncept cjeloživotnog učenja, razvoja i društvene odgovornosti kompanije.

– Naša vrata zaista su širom otvorena za sve mlade ljude koji žele naučiti nešto više o proizvodnji namještaja. Ova grupa mladih i ambicioznih ljudi u okviru svoje sedmodnevne posjete Bosni i Hercegovini izrazila je želju da posjeti baš našu kompaniju. Bilo nam je zadovoljstvo ispričati im našu priču i pokazati im da znanje i trud uvijek pronađu svoj put do uspjeha, kazala je Mirsada Softić HR menadžerica u kompaniji MS&WOOD.

MS&WOOD proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaja. Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su prestižne nagrade German Design Award  – Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu. Kompanija izvozi namještaj u više od 40 zemalja svijeta na četiri kontinenta. MS&WOOD trenutno zapošljava 400 radnika. MS&WOOD je dobitnik nagrade Njemačke vanjskotrgovinske komore  – AHK za stručno obrazovanje sa osvojenim 1. mjestom u natječaju iz oblasti dualne edukacije za školsku 2018/2019, a koje je provedeno pod pokroviteljstvom Njemačkog saveznog ministarstva za privredu i energiju.

Pročitajte i ovo

Proslavljeni bh. fudbaler Meho Kodro uživa u Fojnici

U restoranu Banja, danas smo imali priliku susresti proslavljenog bosanskohercegovačkog fudbalera Mehu Kodru. U društvu …