fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Zavod DRIN Fojnica: POTPISAN UGOVOR O GRADNJI „KUĆE ZA STANOVANJE U ZAJEDNICI UZ PODRŠKU“

Ugovor za izvođenje građevinskih radova na izgradnji jedne stambene jedinice u lokalnoj zajednici potpisali su danas Adis Ramić V.D. direktor Zavoda Drin i Edin Muminović, direktor izvođača radova „VH Gradnja“ d.o.o. iz Fojnice.

Radi se o stambenoj jedinici namjenjenoj za organizirano stanovanje uz podršku, za 10 osoba sa intelektualnim teškoćama, u okviru procesa deinstitucionalizacije koju je Zavod započeo 2010. godine,  a u cilju  unaprjeđenja kvaliteta uvjeta života osoba s intelektualnim teškoćama i duševnim oboljenjima. Cilj nam je izmještanje grupe korisnika, mlađe starosne dobi, iz kolektivnog smještaja koji će ovom uslugom osim kvalitetnijih uvjeta boravka dobiti i mogućnost potpune uključenosti u zajednicu kao i individualni pristup kroz primjenu savremenijih modela podrške.

Ukupna vrijednost radova iznosi 170.000 konvertibilnih maraka. Projekat se finansira sredstvima Kapitalnog transfera Federalnog ministrstva rada i socijalne politike za 2018. godinu u iznosu od 140.000,00 KM, te vlastitim sredstvima u iznosu od 30.000,00 KM.  Predviđen rok za završetak radova je 6 mjeseci. Tako bi prva od planirane četiri  kuće, trebala biti useljena već početkom jeseni.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …