fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

SMŠ “Zijah Dizdarević”: Obilježen Dan nezavisnosti BiH

U našoj školi je 28.2.2019. godine obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. mart.

U toku prvog časa na školskom radiju je emitiran prigodan program. Pročitane su historijske činjenice o ovom prazniku, literarni rad učenice Nerme Salčinović na temu “Moja Bosna”, te emitovane patriotske pjesme.

U školskom holu postavljena je izložba od recikliranog papira pod nazivom “Za ljepšu i čišću nam domovinu”.

Učenici SMŠ “Zijah Dizdarević” u okviru grupe “Kreativni mladi” reciklirali su papir, te od njega izrađivali veoma zanimljive i korisne predmete. U izložbenoj postavci mogu se vidjeti veoma lijepe torbice i korpe. U razgovoru s Indirom Pašalić, pedagogicom škole, koja ujedno i vodi grupu, saznajemo kako je za izradu jedne manje torbice potrebno 55 kesica od čipsa ili nekih drugih grickalica.

Cilj radionice pri kojoj su izrađivani predmeti od recikliranog papira je višestruk: podizanje svijesti o značaju recikliranja za zaštitu prirode, očuvanja zdrave životne sredine, odgojno djelovanje prema mladima, razvijanje kreativnih sposobnosti i manuelnih vještina, te ispravno korištenje slobodnog vremena.

Direktorica škole Merima Sijarić dala je podršku projektu recikliranja papira, sa željom da se u njega uključe i dvije osnovne škole na području općine Fojnica. Pored menadžmenta škole, veliki doprinos radionicama dali su profesor Haris Balić i profesorica Alma Kljaho, te učenici Ramiz Mukača i Belmin Polutan.

Izložbenu postavku je obogatio svojim crtežima grafitnom olovkom i učenik četvrtog razreda drvoprerađivačke škole Belmin Polutan, te Literarna sekcija prelijepom pano čestitkom i prigodnim literarnim radom učenice medicinske škole Nerme Salčinović.

Učenicima, njihovim roditeljima i zaposlenicima naše škole kao i svim Bosancima i Hercegovcima želimo sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

smsfojnica.com

Pročitajte i ovo

Najavljene nove padavine: U jednom dijelu BiH mogao bi pasti jedan od najvećih snjegova ove godine

Hladnije i nestabilno vrijeme nastavlja se i u narednim danima. U noći na subotu lokalno …