fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

FOTO: Fojnički srednjoškolci posjetili Tešanj

U okviru proširenja dosadašnje saradnje, dana 26.02.2019. godine realizovana je posjeta Mješovitoj srednjoj školi Tešanj.

U posjeti su bili direktorica škole Merima Sijarić sa saradnicima i učenici drvoprerađivačke struke sa profesorima stručnih predmeta Sedžadom Balihodžićem i Fikretom Hamidićem.

Naši učenici su prisustvovali organizovanim časovima stručne edukacije u stručnoj radionici MSŠ Tešanj.

Predavanja su održali profesori stručnih predmeta MSŠ Tešanj, a teme su bile inovacione tehnologije i njihova primjena u praksi, sa akcentom na programiranje i operativnost CNC tehnologije:

Informatika u CNC tehnologijama – Mujo Zeničanin, prof.

AutoCad i programiranjena CNC mašinama – Jasminka Mujkanović, prof.

Rukovanje CNC mašinama – Sulejman Hodžić, prof.

Jedan od ciljeva posjete bio je i uvid u mogućnosti saradnje i dogovor oko prijave potencijalnih zajedničkih projekata, vezanih za podršku dualnog obrazovanja.

Na poziv našeg ljubaznog domaćina imali smo priliku da prisustvujemo historijskom času o znamenitostima grada Tešnja i obilasku starog grada i gradske tvrđave. Na izuzetno srdačnom gostoprimstvu iskreno se zahvaljujemo našim domaćinima, a naročito direktoru Muharemu Saračeviću i njegovim saradnicima.

Posjeta Mješovitoj srednjoj školi Tešanj sve nas obogati duhovno i praktično. To je vrlina dobrog vođe i uhodanog tima koji ga prati. Na onome što rade mogu im odati priznanje svi u okruženju, a nama su veliki primjer da učimo od njih. Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo provesti dan u Tešnju. U svoje ime, u ime kolektiva i učenika upućujem im iskrenu zahvalnost – kazala je direktorica škole Merima Sijarić.

smsfojnica.com

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …