fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Sarajevo: Održana konstituirajuća sjednica Doma naroda PFBiH

U Sarajevu je jučer održana konstituirajuća sjednica Doma nardona Parlamenta FBiH, na kojoj su delegati izabrali Tomislava Martinovića iz HDZ-a za predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH, a Aljošu Čamparu iz SDA za zamjenika predsjedavajućeg.

Novizabrani delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine položili su zakletvu na konstituirajućoj sjednici federalnog organa zakonodavne vlasti.

U Domu naroda Parlamenta Federacije BiH konstituisani su delegatski klubovi iz reda bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda.

Za predsjedavajućeg Kluba iz reda Bošnjaka izabran je Jasmin Duvnjak (SDA), za predsjedavajućeg Kluba iz reda Hrvata izabran je Ivo Tadić (HDZ), dok Klub Srba još uvijek nije izabrao predsjedavajućeg. Klub delegata iz reda Srba nije postigao ni dogovor o prijedlogu za zamjenika predsjedavajućeg, ali je šest delegata iz reda Srba predložilo Žarka Vujovića.

Već smo pisali da je Kiseljačanin Elvedin Mušanović izabran kao delegat u Dom naroda što znači da će po prvi put Bošnjaci iz Kiseljaka imati svoga predstavnika u Domu naroda.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …