fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Ugodna atmosfera u Starom gradu: Druženje dvojice načelnika opština

Ovaj vikend se  u Fojnici održavaju “Šesti međunarodni sportski susreti Fojnica BiH / Pelješac Rep. Hrvatska”

Naime, u zimskoj pauzi, a prije proljetnog nastavka lige pri NS SBK/KSB, seniorsko-veteranska ekipa NK KATARINE u više sportova će se takmičiti sa ekipom NK Putnikovići / Pelješac-Ston iz Hrvatske. Također u ljetnoj pauzi, ekipa Katarine će gostovati u Hrvatskoj pod sličnim okolnostima (uz futsal se igraju i tzv. “dalmatinski” sportovi). Večeras se odigravala futsal utakmica (17:45h), a sutra 16.02. je na Brusnici dogovoren nastavak takmičenja (skijaške discipline, pikado, bilijar i tradicionalna igra prstena).

Ekipu s Pelješca predvode” tri stara morska vuka”: dugogodišnji kapetan Robert Levanat, načelnik opštine Ston gosp. Vedran Antunica i predsjedavajući Opštinskog vijeća Stona gosp. Berislav Glavor. Iz kluba Katarina ističu da im je želja da i ovaj put svojim gostima predstave općinu Fojnica u najboljem mogućem izdanju (sport, gastronomija, turizam).

Večeras su se u restoranu Stari grad, uz ugodnu atmosferu družile obje ekipe kojima se pridružio i fojnički načelnik Sabahudin Klisura.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …