fbpx
Utorak , 18 Juna 2024

Sestra ne želi preuzeti Gačićevo tijelo, rodbina ga se odrekla

Dok se mnogi pitaju da li će se neko od Gačićeve rodbine javiti policiji, do policije pokušava doći i Sadmir Tarić, koji tvrdi da je na osnovu njegove informacije doprekjučerašnji bjegunac otkriven, te traži obećanu nagradu od 50.000 maraka.

Ko će sahraniti Edina Gačića (43), likvidiranog u akciji sarajevskih specijalaca nakon višednevnog bjekstva u kojem je bio poslije ubistva trgovca i policajca, pitanje je na koje se odgovor ne nazire.

Otac mu je umro, majku je ubio, dok se njegova sestra niti bilo ko drugi od rodbine nisu javili. Izvor blizak istrazi pojašnjava da će tijelo biti moguće preuzeti tek kada se obavi obdukcija, koja je naređena, pišu Nezavisne.

“Ali evidentno je da skoro 24 sata nakon što je likvidiran niko, baš niko, nije zvao policiju da pita kako da preuzme tijelo. Niti je policiju zvala rodbina, niti bilo ko drugi”, otkriva izvor blizak MUP-u KS.

Obdukcija tijela biće obavljena u prosekturi groblja “Bare”, kojim upravlja preduzeće “Pokop”, a ovom preduzeću se do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” takođe nije javio niko od Gačićeve rodbine.

Dok se mnogi pitaju da li će se neko od Gačićeve rodbine javiti policiji, do policije pokušava doći i Sadmir Tarić, koji tvrdi da je na osnovu njegove informacije doprekjučerašnji bjegunac otkriven, te traži obećanu nagradu od 50.000 maraka. Ubrzo se oglasio i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji zasad nudi dijalog.

“Kao što smo rekli na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice u vezi s raspisanom nagradom. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara s osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada”, naveo je Forto.

Oglasili su se juče i iz FUP-a, odakle su zahvalili mnogima, uključujući i građane, jer su davanjem informacija uveliko doprinijeli napretku u određenim segmentima istrage. Istakli su da je nakon devet dana, u utorak okončana najopsežnija potraga za jednim licem u novijoj historiji BiH.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Emir Memija imenovan za direktora Podružnice “Elektrodistribucije” Travnik

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala Mahalla.ba, Fojničanin Emir Memija, magistar ekonomije, imenovan je za novog …