fbpx
Petak , 23 Aprila 2021

Pojačane mjere sigurnosti u SBK: Posebna predostrožnost u Kiseljaku i Kreševu

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u našem kantonu, u koordinaciji sa Federalnom upravom policije, poduzimaju mjere i radnje na pronalasku Edina Gačića, osumnjičenog za ubistvo Sauda Sultanića u Podorašcu i pripadnika FUP-a Mahira Begića u Suhodolu, potvrdio je za Radiosarajevo.baHasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

“Naši policijski službenici su uključeni u potragu. Posebno iz policijskih uprava Kreševo i Kiseljak, jer je to granično područje s Kantonom Sarajevo, teritorijom na kojoj su se desili u subotu navečer nemili događaji“, dodao je Hodžić za naš portal.

Nastava u ovom kantonu su odvija redovno, a Hodžić je apelirao na građane da ukoliko posjeduju neku informaciju dojave je policiji i da se zajedničkim snagama pronađe osumnjičeni Gačić.

“Mislim da je nagrada od 50.000 KM koju je raspisala Vlada Kantona Sarajevo za svaku korisnu informaciju za hvatanje Gačića, dovoljan motiv svim građanima da budu kooperativni u pronalasku četverostrukog ubice”, naglasio je Hodžić za Radiosarajevo.ba, dodajući da će raspisivanje nagrade sigurno ubrzati hvatanje Gačića.

Pročitajte i ovo

Načelnik Klisura primio u posjetu Mariju Štetić viceprvakinju Evrope i ponos fojničkog taekwondoa

Načelnik opštine Fojnica, Sabahudin Klisura, primio je reprezentativku BiH i viceprvakinju Evrope Mariju Štetić, članicu …