fbpx
Petak , 26 Aprila 2024
3

FOTO: Ispraćaj volontera Opštine Fojnica

3

 3

Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura je sa saradnicima upriličio prijem za volontere koji su uspješno obavili volonterski rad u organima uprave Općine Fojnica u trajanju od 12 mjeseci.

Riječ je o volonterima sa završenom VŠS i VŠS stručnom spremom odnosno visokim obrazovanjem prvog ili drugog ciklusa bolonjskog sistema obrazovanja koji su obavili stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u kantonalnim organima uprave.

Kako je rečeno na današnjem prijemu od strane načelnika Klisure i općinskih službenika, volonteri su veoma uspješno obavili rad u Općini, te pokazali izuzetnu spremnost na usvajanje novih znanja i vještina.

S druge strane, prema riječima volontera iskustvo stečeno u Općini Fojnica im je od velike koristi i sigurno se nadaju da će im pomoći pri pronalasku posla, jer su imali priliku naučiti kako funkcioniše organ uprave, kancelarijsko poslovanje, rad sa strankama i sve ostale vještine koje će im biti izuzetno korisne u budućnosti.

Općina Fojnica

2

4

5

 

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …