fbpx
Ponedjeljak , 17 Juna 2024
safafasdfasdfgasdf

Fojnica: Šimo i Luce Stanić uživaju u ukrašavanju svog doma

safafasdfasdfgasdf

 safafasdfasdfgasdf

Šimo i Luce Stanić uživaju u ukrašavanju svog doma

Ove godine je Šimo, koji se bavi izradom rukotvorina, sam napravio mini štalicu, jaslice, okitio jelku, na ulazu u dvorište ukrasio zimzeleno drveće…

Od davnina kršćani imaju dugu tradiciju da uoči velikog blagdana Božića ukrašavaju svoje domove i dvorišta, a to izuzetno lijepo rade i katolici na području općine Fojnica.

Zanimljivi detalji

Dvorište i kuća penzionera Šime i Luce Stanić iz Novog Naselja u Fojnici posebno se izdvaja te plijene pažnju prolaznika zanimljivim detaljima.

– Nas dvoje ulažemo puno truda i vremena na ukrašavanje. Ja sam penzioner i imam dosta vremena pa se bavim i izradom rukotvorina. Volim kad je okućnica sređena, a u blagdansko vrijeme i lijepo okićena. To su radili i moji otac, djed, pradjeda i to se prenosi s koljena na koljeno. Naravno, ukrasi su se mijenjali u skladu s vremenom i mogućnostima – objašnjava Šime.

Dodaje da njihova djeca žive u inozemstvu, u Njemačkoj i Hrvatskoj, te da dolaze pred Božić i već su navikli da ih dočeka lijepo ukrašena kuća.

Djeca i unučad

– Evo ove godine sam napravio mini štalicu, jaslice, okitio jelku, na ulazu u dvorište zimzeleno drveće i napisao „Sretan Božić“. Sve sam ukrasio sa stotinama raznobojnih sijalica. U štalici su svi detalji i ostali sadržaji. Očekujem da će nam i ovaj Božić biti najsretniji blagdan uz veselu graju djece i unučadi – kaže Šimo.

sdyxcyxc

avaz.ba

Pročitajte i ovo

Divna priča iz BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

Nezapamćen Bajram u Željeznom polju: Zuhdija ef. Ridžal dobio automobil na poklon kao mali znak …