fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024
IMG 20181213 130738 784x463

MSWOOD posjetili studenti i profesori Mašinskog fakulteta u Sarajevu

IMG 20181213 130738 784x463

 IMG 20181213 130738 784x463

Studenti i profesori 4. i 5. godine Mašinskog fakulteta MTD smjera u Sarajevu obišli su u Fojnici pogone bosanskohercegovačkog proizvođača namještaja MS&WOOD. Razgovaralo se o mogućnostima obavljanja prakse u kompaniji, posebno za završne godine koji pišu svoje diplomske radove, kao i o mogućnostima zapošljavanja.

 Oduševljeni organizacijom i brzinom kojom je MS&WOOD izrastao u tako veliku kompaniju, posebnu pažnju studenata i profesora privukle su višestruko nagrađivane kolekcije namještaja Primum i Elle. MS&WOOD COLLEGE, koncept cjeloživotnog učenja, razvoja i društvene odgovornosti kompanije, i ovaj put su bile najvažnije teme.

 – Radujemo se svakoj posjeti naših vrijednih učenika, studenata i profesora. U znanju je naša šansa, i saradnja MS&WOOD-a sa obrazovnim institucijama je u tom smislu redovna i kontinuirana. Ove godine smo povećali plaće radnicima za 30% i još ćemo ih povećati početkom iduće, nastavili smo sa unaprijeđenjem uvjeta poslovanja i podizanja produktivnosti. Dobijamo nagrade na svjetskim i regionalnim sajmovima i izložbama namještaja. Nadam se da će ovi mladi ljudi ostati u Bosni i Hercegovini, raditi u tvornicama poput naše, a da će vlasti konačno početi praviti ambijent u kojem će industrija dobiti prostor da ih zadrži ovdje», izjavio je Muhamed Pilav direktor i vlasnik kompanije MS&WOOD.

Osim povećanja zarada radnika, ove kao i ranijih godina su isplaćeni tzv. “bonusi za lojalnost” svim proizvodnim uposlenicima, u toku godine birano je i nagrađeno 110 radnika mjeseca iz svih pogona, biran je i nagrađen radnik tj. majstor godine. 

Također, ove godine su nagrađivani uposlenici koji su predlagali inovacije, a sve skupa je rezultiralo brojnim unaprijeđenjima uslova rada u tvornici.

 

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …