fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
Screenshot 3

Javljaju se dobri ljudi: Fojničaninu Amiru Mujinu donirana krava i tele

Screenshot 3

 Screenshot 3

Humanitarna organizacija ”Budi dio hajra” iz Busovače nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

Ovoga puta su bili u posjeti Amiru Mujinu iz Živčića kod Fojnice. Amir je demobilisani borac ARBIH, živi sa suprugom i troje maloljetne djece. Mujini su vrijedna i čestita porodica, a Amir je bolestan i nepokretan već tri mjeseca što ovom porodici uveliko otežava svakodnevne poslove.

mujin2

Nakon saznanja da je porodica Mujin izrazila želju da imaju vlastitu kravu, iz H.O. ”Budi dio hajra” su se odmah aktivirali te kontaktirali vrijedne i čestite donatore koji su odmah podržali ovu akciju.

Ovoj porodici donirana je mlada, zdrava, visoko mliječna krava sa teletom od mjesec dana.

Amir ističe da im krava puno znači s obzirom da imaju malu djecu, te da im uz kravu kuća nikad nije bez hrane uz mlijeko, sir, pavlaku…

mujin3

Također, važno je istaći da je sa ovom porodicom potpisan ugovor o obaveznom držanju krave u naredne tri godine. Ovoj porodici su u planu pomagati i u narednom periodu u vidu opremanja kupatila i sl.

Mi iz Humanitarne organizacije ”Budi dio hajra” se zahvaljujemo našim vrijednim donatorima koji redovno podržavaju naš rad”, – kazao je za naš portal Adnan E. Čolo, predsjednik H.O. ”Budi dio hajra”

mujin4

 

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …