fbpx
Petak , 29 Marta 2024
image005

Nova Vanredna sjednica u Fojnici: Usvojen prijedlog hitnih mjera za stabilizaciju Reumala

image005

 image005

Vanredna sjednica općinskog vijeća održana je danas, sa jednom tačkom dnevnog reda, prijedlog hitnih mjera za stabilizaciju Lječilišta Reumal.

Vršilac dužnosti direktora Reumala Alija Mukača je dostavio vijećnicima plan restruktuiranja obaveza ove ustanove.

„Posmatrajući cjelokupnu situaciju u kojoj se nalazi Lječilište Reumal može se govoriti o raznim načinima i rješenjima, ali je neohodno da to rješenje ima najbrži mogući pozitivan efekat „ rekao je vijećnicima v.d.direktora Alija Mukača.

Shodno tome, predloženo je nekoliko mogućih rješenja te je općinsko vijeće, nakon rasprave, jednoglasno podržalo zaključke koji je donio upravni odbor Lječilišta Reumal, na prijedlog direktora Mukače.

Ti zaključci obuhvataju potpisivanje sporazuma s Poreznom upravom Federacije BiH o plaćanju u ratama dugovanja za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje, reprogramiranje kredita kod Razvojne banke FBiH po pitanju produženjem roka otplate kredita te zatvaranje kratkoročnih obaveza kroz dugoročni kreditni aranžman.

Ovim zaključcima općinski vijećnici su ovlastili v.d.direktora Aliju Mukaču da realizuje gore navedeno te da o istom izvijesti upravni odbor i općinsko vijeće.

 image006

image008

image010

image003

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …