fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024
df1da44862bfbe0dd2169e4d14570593 XL

Radost za fojničke mališane: U dvorištu obdaništa se pravi novo dječije igralište

df1da44862bfbe0dd2169e4d14570593 XL

 df1da44862bfbe0dd2169e4d14570593 XL

Počeli su radovi na uređenju dvorišta JU za predškolsko obrazovanje i odgoj Fojnica koji podrazumjevaju zamjenu postojeće ograde, asfaltiranje dijela dvorišta te nabavku dječijih sprava za igranje.

Prema riječima direktorice ove ustanove Safije Serdarević radove će izvodit firme JKP Šćona iz Fojnice, Mitalis iz Kreševa, Bucomerc iz Kiseljaka i Glovis iz Zenice. Radovi podrazumjevaju kompletnu zamjenu ograde, asfaltiranje, kupovinu sprava ali i uređenje prostora oko vrtića.

U sklopu dvorišta bit će uređeno dječije igralište sa novim spravama, tako će se od sada djeca biti na raspolaganju klackalice, ljuljačke, sprave za penjanje, pješčanik, sprave za njihanje i mnogo drugih zanimljivih sadržaja.

„Sada ćemo ovdje dobiti jednu lijepu sliku zahvaljujući ovim aktivnostima, posebno mi je drago da će od sada na ovom lokalitetu biti zajedničko igralište i za djecu koja ne pohađaju ovu predškolsku ustanovu, i da će u svako doba dana moći tu da se igraju naši najmlađi sugrađani“, kaže načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

Projekt uređenja dvorišta u sklopu dječijeg obdaništa radi se zahvaljujući sredstvima Bugarske ambasade, koja su dodjeljena nakon što su direktorica Serdarević i načelnik Klisura u decembru prošle godine potpisali sa ovom ambasadom Sporazum o dodjeli nepovratnih finansijskih sredstava.

U investiciji uređenja bit će potrošeno 30.000,00 KM a radovi bi, prema projektu, trebali biti završeni polovinom juna.

Obogaćivanjem vanjskog prostora novim sadržajima djeci se želi omogućiti još kvalitetniji, sadržajniji i ljepši boravak u ovoj ustanovi, poručili su na kraju načelnik Sabahudin Klisura i direktorica Safija Serdarević.

fojnica.ba

images 83

images 84

images 85

images 91

Pročitajte i ovo

Orange Plus: OBAVJEŠTENJE za proizvođače maline

O B A V J E Š T E NJ E za proizvođače maline ORANGE …