fbpx
Nedjelja , 29 Marta 2020
IMG 4148 866x463

Reumal Fojnica: Od mjeseca augusta 2017. radnicima se ne uplaćuje penziono osiguranje

IMG 4148 866x463

 IMG 4148 866x463

U Fojnici je, već duži period, javna tajna da Lječilište „Reumal“ ne posluje onako kako bi svi Fojničani željeli.

Iako su kapaciteti hotela Reumal i u toku zimskih mjeseci bili ispunjeni do posljednjeg mjesta zahvaljujući marketinškoj ekipi hotela Reumal, Uprava Reumala nikako da izvuče ovaj fojnički simbol na zelene grane zbog nemogućnosti da servisira obaveze prema bankama, dobavljačima i ostalim.

Naime, naš portal je u posjedu dokumenata na kojem se vidi da radnicima Reumala se ne uplaćuje penziono-invalidsko osiguranje od augusta mjeseca 2017. godine te da od mjeseca januara 2018. godine nije uplaćeno ni zdravstveno osiguranje.

Za mjesec februar plata je kasnila i još uvijek kasni. Platu su dobili radnici kod kojih je račun otvoren u Sparkasse bank, a radnici kod kojih su računi otvoreni u Unicredit banci te radnici koji su na bolovanju još uvijek nisu dobili zarađenu platu.

Iako će zbog stanja u Reumalu, političke stranke pokušavati dobiti političke poene, pitanje Reumala, njegove Uprave i vođstva ne bi trebalo dobivati političke konotacije. Pitanje Reumala je pitanje svakoga Fojničana i svi trebaju težiti da se stanje u ovom, možemo reći i sinonimu Fojnice, popravi što prije.

U mjesecu aprilu će biti sjednica fojničkog Opštinskog vijeća te smo iz svih vodećih fojničkih stranaka dobili potvrdu da će se govoriti o gorućem problemu ove ustanove te da će i na samu sjednicu biti pozvani ljudi iz Uprave Reumala.

Iako je naš portal više puta tematizirao generalnog direktora Lječilišta „Reumal“, ovdje nećemo to spominjati nego ćemo pustiti da dokumenti govore…

Po članu 34. i 35. Statuta Reumala se kaže da je Upravni odbor dužan razriješiti direktora dužnosti ako ne ispunjava obaveze prema ZAVODIMA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA, ako nastanu NEOPRAVDANI GUBICI i drugi razlozi.

U slučaju da Upravni odbor ne smijeni direktora u roku od mjesec dana ako se sazna za neki od navedenih razloga, po sljedećem članu, članu 35. rješenje o razrješenju donosi Osnivač, to jeste Opštinsko vijeće.

Šta će se odlučiti, kazat će nam sljedeća sjednica Opštinskog vijeća!

0 02 05 542a70a2f384e08f731ca968fe8d913d8382892cba8430467beee3a9afa860d5 full

Pročitajte i ovo

APEL: Dvoje Fojničana nema novac za lijek Xarelto

Dvoje Fojničana je ovih dana u veoma teškoj situaciji. Zbog problema sa finansijama, nisu u …