fbpx
Petak , 29 Marta 2024
Policijska traka noć 672x463

Kiseljačanin Dragan Katana brutalno ubio svoju suprugu

Policijska traka noć 672x463

 Policijska traka noć 672x463

Izbo ju je nasmrt nožem, a kad su pred stan stigli specijalci, otvorio je vrata, predao se i priznao zločin. To su neke nove pojedinosti o ubistvu Sarajke Katane, 46-godišnjakinje iz Kloštar Ivanića koju je u ponedjeljak ujutro u njenom stanu u Bad Šalerbahu ubio dvije godine mlađi suprug Dragan.

Upravo on je pokrenuo brakorazvodnu parnicu koja je bila u toku, a posljednje ročište održano je prošlog mjeseca na sudu u Ivanić Gradu.

Roditelji u šoku

– Ona je radila kao crv. Išla je od šest sati ujutro orati i kopati i vraćala bi se oko 10 navečer. Uvijek je bila nasmijana. Šta se prelomilo, vrag je došao među njih. Čula sam da je on pio neke tablete – rekla je jedna od komšinica, prenosi jutarnji.hr.

-Prošao sam rat, poginuo mi je bratov sin, ali ovo me slomilo. Kako ću ja sad u kuću njihovima – kroz suze govori 67-godišnji otac Dragana Katane, koji živi samo nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj su mu živjeli sin i snaha s dvoje djece od 13 i 18 godina.

– Ona je ostavila njega i djecu prije možda godinu i otišla u Austriju. Šta je bilo među njima, ne znam. On je tražio rastavu i znam da se to odužilo. Mi smo se doselili iz Kiseljaka 1994. godine, radio sam ja u Njemačkoj, a i Drago je radio četiri godine u Njemačkoj. Čuo sam da je s djecom vikend prije bio kod nje i da je sve bilo uredu. Vratio se s djecom i ponovo otišao u nedjelju i onda se to desilo. Tragedija, velika tragedija, šta da vam kažem – u nevjerici kaže otac i pita ima li šanse da mu se sinu sudi u Hrvatskoj.

Svega stotinjak metara dalje kuća je u kojoj žive Sarini roditelji i sestra.

– Mi smo na vijestima saznali što se dogodilo. Njena kćerka prepoznala je zgradu i čula da joj je majka ubijena. Kad je Sara otišla u Austriju, živjela je kod sestre šest mjeseci, a on je htio doći njoj, ali ona još nije imala posao i stan. Onda je on podnio zahtjev za rastavu i mislio da ona neće pristati, ali je pristala.

Već je osigurala i sobu i upis u školu za sina i htjela ga je odvesti sa zadnjeg ročišta sa sobom, ali nije bilo socijalne radnice pa je suđenje odgođeno za maj. U četvrtak se Drago s djecom vratio iz Austrije i unuci su nam rekli da je sve bilo uredu. Sara je njemu rekla da može doći ako neće praviti gluposti. Nije ona bila ta koja je htjela rastavu… – pričaju roditelji ubijene.

Nasilan prema kćerki

Ali, kažu kako je Dragan bio nasilan i da je u njihovoj kući intervenirala policija i to na poziv njihove kćerke. Sara je tada već bila u Austriji.

Sara Katana dobila je posao u tamošnjem hotelu Valentino. A onda je napravila kobnu grešku. Suprugu od kojeg se razvodila rekla je svoju adresu. Sara Katana još je jedna u nizu žrtava ostavljenih supruga. I da apsurd bude veći – ona nije bila ta koja je željela razvod. Dragan se, kažu, liječio od depresije, bio je dobar i vrijedan, ali i nasilan.

(Jutarnji.hr)

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …