fbpx
Ponedjeljak , Februar 24 2020
policija13 772x463

Busovača: Pokušaj ubistva nožem – napadač uhapšen

policija13 772x463

 policija13 772x463

Dana 13.01.2018. godine oko 19,55 sati, policijskoj stanici Busovača prijavljeno da je u Dom zdravlja Busovača dovezena muška osoba sa ubodnom ranom. 
 
Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućena je patrola koja je utvrdila da se radi o licu E.B. rođen 1985. godine iz Busovače. Navedeno lice je  nakon pružene ljekarske pomoći prevezeno u bolnicu Nova Bila, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede, odakle je prevezeno u KUM Sarajevo.
 
Operativnim radom na terenu došlo se do  saznanja da je navedeno lice zadobilo povrede od strane B.K.  rođen 1966. godine iz Busovače, koji je tom prilikom lišen slobode, zbog sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju.
 
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom pduzimaju zakonom propisane mjere i radnje na prikupljanju i dokumentovanju materijalnih dokaza, te procesuiranju navedenog krivičnog djela.
 
Dana 13.01.2018. godine oko 03,15 sati, u ulici 1.Mart, općina Busovača, saobraćajna patrola PS Busovača i policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB  su zaustavili i kontrolisali vozilo marke Golf IV, registarskih oznaka  TA 559464. 
 
Prilikom kontrole kod suvozača, T.B. rođen 1990. godine  iz Kiseljaka, pronađena je određena količina bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.
 
Navedeno lice je lišeno slobode te će protiv istog biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje.
 
 

Pročitajte i ovo

Neđad Topalović iz Kiseljaka izabran za potpredsjednika Asocijacije mladih SDA u SBK

U Travniku je održana konstituirajuća-izborna skupština Asocijacije mladih SDA Srednjobosanskog kantona. Uz prisustvo svih članova …