fbpx
Petak , Novembar 22 2019
1 801x463

Uhapšena dvojica fudbalera: Bundesligaš pivskim flašama oštetio džamiju u Kiseljaku

1 801x463

 1 801x463

Kako Faktor saznaje, radi se o državljanima Austrije i to mladim i veoma poznatim fudbalerima Dejanu Ljubičiću (20) koji igra u Bundesligi i Danielu Sudaru (21) koji je također fudbaler.

Vandalizam za koji se sumnjiče policiji u Kiseljaku prijavljen je jučer u 5.25 sati. U prijavi je navedeno da je nepoznati počinilac ili više njih bacilo nekoliko staklenih boca na fasadu Gradske džamije u Kiseljaku. Tom prilikom na fasadi su nastala manja oštećenja. Prilikom uviđaja policajci iz Kiseljaka pronašli i izuzeli staklene pivske flaše “Heineken”. 

O slučaju  je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo u Travniku. 

– Nakon identifikacije osumnjičeni su privedeni na saslušanje, ali krivično djelo koje im se stavlja na teret još nije kvalifikovano – kazao nam je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK. 

Dejan Ljubičić je fudbaler Rapida iz Beča. Ove sezone je imao značajnu minutažu u Rapidu. Upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi, postigao je dva pogotka. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, za U-21 tim ima tri nastupa.

Daniel Sudar bivši je junior bečkog Rapida. Sada igra niželigaški fudbal, tačnije za Neustadt II, koji se takmiči u petom rangu austrijskog fudbala.

 

(Faktor.ba)

 

 

Pročitajte i ovo

Branko Stanić, direktor Zavoda Bakovići: Naši korisnici su nam na prvom mjestu

Nakon jučerašnjih šokantnih fotografija koje su objavljene iz Zavoda Pazarić, kontaktirali smo direktora Zavoda Bakovići, …