fbpx
Utorak , 27 Februara 2024
Merimi Kruscica 823x463

Teška saobraćajna nesreća u blizini fojničkog raskršća: Mlada doktorica spasila tri života

Merimi Kruscica 823x463

 Merimi Kruscica 823x463

Danas se u mjestu Jehovci u blizini Kiseljaka prevrnulo vozilo u kojem su teško povrijeđene tri osobe. Srećom po njih, u koloni je vozila i mlada doktorica Merima Kruščica koja je brzom intervencijom spasila sve tri osobe.
 
Danas se u mjesto Jehovci dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.
 
Tri osobe su ostale zarobljene u automobilu sa teškim povredama. Ipak, u koloni automobila koja su prolazila bila je i mlada doktorica Merima Kruščica koja je brzom intervencijom pomogla povrijeđenima.
 
23231426 1540073206029268 2763192086049476352 n 823x463
 
U razgovoru za portal N1Info, ispričala je današnje iskustvo:
 
“Bila sam negdje drugo-treće vozilo u koloni i s moje desne strane sam primjetila jedno vozilo koje je okrenuto na krov, još su se točkovi okretali i pušilo se iz vozila. Prije mene vozač je skrenuo na desnu stranu, ja sam za njim. Čula sam samo lupanje iz vozila, a ubrzo je u pomoć pritekla i gospoda iz obližnje iz kafane i okrenuli smo džip. Vrata su bila zablokirana, i nakon što smo uspjeli odvaliti vrata izvadili smo povrijeđene sa jako teškim povredama glave i ekstremiteta i grudnog koša”, kazala je dr. Kruščica za N1.
Nakon toga je zbrinula povrijeđene i pričekala sanitetska vozila.
 
“Zbrinula sam ih i uskoro su stigla sanitetska vozila iz Kiseljaka. Ponudila sam se da ovog lakše povrijeđenog stavim u svoj automobil i odvukla sam ga u Dom zdravlja Kiseljak. Dobila sam informaciju da su svi stabilni i pušteni na kućno liječenje”.
 
Još je za kraj opisala kakav je osjećaj nositi se sa sličnim situacijama obavljajući ovakav posao.
 
“Takve situacije mi se često dešavaju i djelujem sasvim normalno. Malo budete sami na sebe ponosni, jer tek kada sam stigla kući, pomislila sam: Bože, živi su još uvijek!”.
 
(ba.n1info)
 

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …