fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024
1000 1505976187auto 668x463

Kiseljak: Mustafi ef. Pašiću zapaljen automobil u noći Nove hidžretske godine

1000 1505976187auto 668x463

 1000 1505976187auto 668x463

Nepoznata osoba sinoć je zapalila privatni automobil imama džemata Kiseljak Mustafe ef. Pašića, koji je bio parkiran u njegovoj garaži u mjestu Duhri.
 
Prema informacijama koje su objavljene na zvaničnoj web stranici Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, automobil je zapaljen u garaži ispod stana, gdje su spavala djeca. Međutim, brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa.
 
– Medžlis Islamske zajednice Kiseljak izražava zabrinutost zbog ovog nedjela koje se dogodilo u Novogodišnjoj noći, kada muslimani dočekuju Novu hidžretsku godinu i te prve trenutke provode u ibadetu – naveli su iz džemata, te dodali da Medžlis Kiseljak traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže ovaj slučaj i što prije pronađu počinioca.
 
U MUP-u Srednjobosanskog kantona potvrdili su nam da je Policijskoj stanici Kiseljak oko 20 minuta nakon ponoći prijavljeno da je došlo do zapaljenja garaže i automobila. 
 
– Odmah nakon prijave na mjesto događaja izašli su policija i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kiseljak, koji su lokalizovali zapaljenje. Uviđaj je u toku, a o svemu je upoznat i kantonalni tužilac. Na vozilu i objektu je pričinjena veća materijalna šteta. Osim uviđaja, poduzet će se i sve druge mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do zapaljenja – kazao nam je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK. 
(faktor.ba)
 

Pročitajte i ovo

Novi hafiz, Midhat-ef. Begić: Prvi hafiz sa područja Župče u posljednjih 20 godina

Bosna i Hercegovina i Islamska zajednica bogatiji su za još jednog hafiza. Proteklog vikenda, u …