fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Čestitke doktorici Samri: Naš kanton dobio prvog specijalistu onkologije!

Uspješnom odbranom ispita, uposlenica JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik, Samra Leko Hadžalić postala je prvi specijalista onkologije sa područja našeg kantona.

Travnička doktorica jutros je pred komisijom na UKC Tuzla uspješno odbranila ispit, te nakon petogodišnje prakse vraća se u matičnu ustanovu, što će svakako svim pacijentima iz našeg kantona umnogome olakšati liječenje. Dr. Samra je i kroz svoju specijalizantsku edukaciju iskazala spremnost pomoći građanima, pa je tako održala niz predavanja o karcinomu, a svoje znanje prezentirala je i pacijentima travničke bolnice u periodu pandemije. Upravo iz tog razloga, nova etapa u karijeri dr. Leko Hadžalić nailazi na podršku društva u cjelosti, a njena ustanova pripremila je infrastrukturnu i stručnu podlogu, kako bi rad od samog početka bio na što kvalitetnijem nivou.

Uskoro se očekuje i svečano otvorenje onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti i TBC, što će značiti da pacijenti sa područja SBK više neće morati putovati u Sarajevo, Zenicu i Tuzlu. Radovi na odjelu se finaliziraju, a isti je opremljen po najmodernijim standardima u oblasti zdravstva.

Čestitamo dr. Samri Leko Hadžalić!

Travnicki.INFO

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …