fbpx
Petak , 29 Marta 2024
The Why of Hijab 694x463

Pokrivene Fojničanke napadnute u Kiseljaku!

The Why of Hijab 694x463

 The Why of Hijab 694x463

Četrdesetjednogodišnja J.K. iz Fojnice teže je povrijeđena sinoć u Kiseljaku nakon što je nju i njenu maloljetnu kćerku kod parkinga benzinske pumpe „BIN“ napao pijani muškarac, i to samo zato što nose maramu, odnosno hidžab.

Da je žena napadnuta potvrđeno nam je i u MUP-U SBK, gdje su nam kazali kako je policiji napad prijavljen oko 22, 30 sati.

-Žena je prijavila da je nju i njenu sedamnaestogodišnju kćerku napao nepoznati muškarac udarajući je rukama i to dok je bila u društvu svog supruga i troje djece. Uspjela je zaštititi kćerku od nasilnika pa ona nije povrijeđena – kazao je za Faktor Hasan Hodžić, iz Ureda za odnose sa javnošću MUP-a SBK.

Prema njegovim riječima, povrijeđena žena je policiji kazala da je motiv napada bila činjenica da ona i njena kćerka nose maramu, odnosno hidžab, i da nije bilo nikakvog drugog razloga da pijani muškarac nasrne na nju.

Odmah nakon prijave policija je izašla na teren te je identifikovan i pronađen nasilnik. Nezvanično saznajemo kako se radi o Miljenku Golubu iz mjesta Lug u Općini Kiseljak.

-Osumnjičeni  M. G. je odmah uhapšen a alkotestiranjem je utvrđeno da ima 2,40 promila alkohola u krvi – kazao nam je Hodžić.

Žena koja je na sebi imala vidne povrede glave odmah je upućena u lokalni Dom zdravlja, a pošto se ljekar nije mogao izjasniti o povredama žena je prevezena u bolnicu kako bi se utvrdio stepen povreda.

Osumnjičeni je po naredbi dežurne tužiteljice zadržan u policiji gdje će biti saslušan nakon što se otrijezni. Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela koje će najvjerovatnije biti okvalifikovano kao nasilničko ponašanje. 

(izvor: Faktor.ba)

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …