fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024
sda kiseljak

Saopštenje SDA Kiseljak povodom govora mržnje predsjednika SDP-a

sda kiseljak

 sda kiseljak

Press služba SDA Kiseljak je izdala saopštenje za javnost povodom govora mržnje od strane predsjednika SDP Kiseljak Zaima Beriše. Imenovani gospodin je na facebook profilu vrijeđao muslimane, nazivajući ih pogrdnim imenima te upotrebljavao psovke koje ne doliče normalnom čovjeku, a kamoli političaru i to političaru koji je veoma visoko rangirana u hijerarhiji SDP-a.

0 02 05 e31fcde8a4cf5bd0a738cab2c313eb428622363c591cc8b0fb4372e35920f40a full

Naime, na facebook stranici (koja se danas definiše kao javni prostor) „Fina gradska raja (FGR)“, čiji naziv upućuje na kulturnu, uljudnu, multikulturalnu i emancipiranu grupu povezanih članova koja bi trebala da propagira pozitivne vrijednosti utemljene na razumijevanju, suživotu, uvažavanju i toleranciji, nedavno je osvanuo nevjerovatan, frapirajući i krajnje prostački komentar lidera SDP-a u Kiseljaku.
 
OO SDA Kiseljak osuđuje ovakav govor mržnje i poduzet će sve zakonom dopuštene radnje da se ovakva i slična (ne)djela procesuiraju i zaustave. 
 
Kompletno saopštenje možete pročitati ovdje.
 

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …