fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024
PXL 090418 20247087

Ubici iz Kiseljaka izrečena kazna od 30 godina zatvora

PXL 090418 20247087

 PXL 090418 20247087

Komšiću je izrečena kazna od 30 godina zatvora.

“Kriv je za ubojstvo Kristine Krupljan u nakani da je usmrti”, rekla je sutkinja.

Nakon što je sutkinja izrekla presudu, Komšićev otac počeo galamiti: “Sudite dijete, jer je došlo iz Bosne!”.

Potom je napustio sudnicu u pratnji pravosudnih policajaca.

U optužnici podignutoj u lipnju, a potvrđenoj u listopadu prošle godine, Komšića se tereti da je 22. veljače oko 21,30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je “ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti” lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj “nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi”.

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja.

I dok tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete i ljubomore na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju “dugotrajne patnje”.

“Žrtvu je ubio iz izravne namjere, a još je monstruoznije jer je bila trudna”

Tužiteljica Natalija Slavica rekla je u završnim riječima kako je dokazano da je optuženi s 88 uboda nožem ubio žrtvu koja nije umrla trenutno već je jako patila. Optuženi je žrtvu ubio iz izravne namjere, a još je monstruoznije jer je ubijena djevojka bila trudna, rekla je tužiteljica koja je zatražila od suda da uzme u obzir da je Komšić ranije osuđivan za nasilna nedjela.

Komšićev branitelj Veljko Miljević kazao je pak da njegov branjenik u trenutku ubojstva nije bio ubrojiv i da ga ponašanje oštećene kroz dulje vrijeme dovelo do stanja patnje. Miljević smatra da na njegovog branjenika treba primijeniti blažu kvalifikaciju, odnosno da ga se osudi zbog usmrćenja, a ne teškog ubojstva te da se na njega primjeni maloljetničko pravo jer je bio mlađi punoljetnik.

Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu. Krajem prošle godine optužen je i zbog sumnje da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.

(Izvor: N1)

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …