fbpx
Petak , 29 Marta 2024
apoteka

Kako je prekršila Zakon, direktorica fojničke Apoteke, Sanja Bebek

apoteka

 apoteka

Svjesni smo da u Bosni i Hercegovini još mnogo vode treba proteći da bi stvari bile jasne i transparentne. Ipak, privid te transparentnosti je da u Javnim institucijama (državnim službama, školama, domovima zdravlja, apotekama…) postoje Upravni odbori koji vrše imenovanja direktora navedenih institucija.

Sukladno tome, na prijedlog direktora o potrebi zapošljavanja dodatnih radnika, Upravni odbori donose akte o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mjesta kojima se otvara put raspisivanja Konkursa za prijem novih radnika.

Pisali smo o, direktorici fojničke Apoteke, Sanji Bebek. Gospođa Bebek je uredno, jasno i transparentno se prijavila na Konkurs koji je raspisao Upravni odbor Apoteke Fojnica. I bila je jasno i transparentno primljena.

Po Pravilniku o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mjesta, fojnička Apoteka ima 4 zaposlena, tri farmaceuta i direktora.

Da bi se primio novi radnik u Apoteku Fojnica, direktorica je trebala poslati zahtjev i obrazloženje opravdanosti istog Upravnom odboru koji bi odlučio da li treba donijeti novi Akt o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mjesta. Pravilnik o poslovima i obavezama Upravnih odbora Apoteka i drugih zdravstvenih institucija možete pogledati ovdje.

Kazali smo da je direktorica Bebek transparentno i zakonito primljena, ali direktorica Bebek nije nastavila sa transparentnim i odgovornim radom jer je bez znanja i saglasnosti Upravnog odbora fojničke Apoteke i bez novog Akta o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji primila novu radnicu Maju Šantić iz Busovače čime sada Apoteka nezakonito ima 5 uposlenika.

Danas su i dvojica vijećnika iz SBB-a Fojnica poslali upit direktorici Bebek da li radi po slovu Zakona i njihovo pismo možete vidjeti i pročitati ispod…

0 02 05 c5742eff9648f6a562d28ee4ec27b16a5850e08c74f3e4429c16c871b106a336 full 347x463

  

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …