fbpx
Srijeda , 17 Jula 2024

Svi pišu o divnom gestu porodice Behlil: Besplatne lepine za sve one koji nisu u prilici da ih priušte

Da je ramazan mjesec dobrih i berićetnih djela, pomaganja, darivanja… pokazuje nam i primjer Ramiza Behlila, zvanog Bajro, iz Fojnice.

Sa suprugom Zijadom i dvoje djece vodi „Bosansku pekaru“ u naselju Gornja Mahala, u kojoj ovih dana poklanjanju ramazanske somune, poznate i kao ramazanije, onima koji ih ne mogu platiti. Na izlog pekare stavio je natpis: „Neka se radost ramazana nastani u vašim srcima, neka njegova blagost i mir nađu utočište u vašim dušama i u dušama mnogih. Budite i ovim ramazanom nadahnuti Allahovom milošću.“

Na taj način nastavio je praksu započetu prije nekoliko godina. I ne samo za ramazan nego cijele godine, siromašnim porodicama svih vjeroispovijesti poklanja svoje proizvode. O tome nije voljan govoriti javno. Nešto rječitiji bio je njegov sin Armin. Iako pravnik po zanimanju, radi u porodičnoj pekari, a imaju još četvero zaposlenih.

– Podržavamo i nastavljamo ovaj dobar gest, vrata su za svakoga otvorena. Iznenađen sam koliko ljudi danas gledaju preveliko na neko dobro djelo, nisam očekivao da ćemo time privući veliku pažnju medija i ljudi. Za nas je normalno pomoći nekome, mislim da bi svaki čovjek trebao činiti dobra djela, da to bude dio njega, a ne samo vrlina – kaže nam Armin Behlil. 

avaz.ba

Pročitajte i ovo

Zagađenje fojničke rijeke Šćone: Izlijevanje nepoznate bijele materije

Rijeka Šćona, jedna od glavnih vodotoka u Fojnici, ponovo je postala žrtva zagađenja. Iz kanalizacionog …