fbpx
Četvrtak , Januar 23 2020
apoteka

Nezakonito djelovanje, direktorice fojničke Apoteke, Sanje Bebek!

apoteka

 apoteka

Po čaršijskim kuloarima se odavno priča o bahatosti direktorice J.U. Apoteka Fojnica, Sanje Bebek iz Zenice. O strahovladi i mobingu koji vrši nad radnicima.

Da u pričama ima istine potvrdilo se tek ovih dana. Bez znanja Upravnog odbora JU Apoteka Fojnica, direktorica Bebek je uradila nelegalnu i nelegitimnu radnju. Kako nam je potvrđeno iz izvora u Upravnom odboru, gđa. Bebek je bez znanja Upravnog odbora raspisala Konkurs za posao farmaceuta u fojničkoj apoteci.

Ovim činom je direktorica izašla van svih okvira zakona i počinila prekršajno i krivično djelo. Svojevoljno je primila Maju Šantić iz Busovače koja iako je po zvanju magistrica farmacije, po znanju baš i nije.

Već su upućene brojne žalbe na njen rad, na način da je izdavala pogrešne lijekove pacijentima. Ono što je, također, žalosno jeste da Fojnica ima Fojničane i Fojničanke koji su magistri farmacije, ali nažalost, zbog nelegalnih činova pojedinca nisu u mogućnosti ni da konkurišu za posao u svome rodnome gradu.

Molimo nadležne, opštinsko vijeće, opštinskog načelnika, a posebno Upravni odbor JU Apoteka Fojnica da sankcionišu direktoricu Bebek, da dokažu da je Bosna i Hercegovina pravna država koja neće tolerirati autokratizam i anarhizam pojedinaca. Svi gore nabrojani trebaju i moraju da smjene Sanju Bebek sa pozicije direktora te da nelegalni Konkurs i primanje radnice iz Busovače proglase ništavnim i nezakonitim.

 

Pročitajte i ovo

Fojnica bogatija za 13 novih lovaca

Fojničko Lovačko društvo “Divokoza”, ovih dana je postalo bogatije za 13 novih lovaca. Naime, lovačkom …